måndag 27 december 2010

Baka, baka liten kaka

Chokladdoppade kakor
Till ca 18 st.

100g rumsvarmt smör
3½ msk strösocker
½ apelsin, rivet skal
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100g mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smöret mjukt med en träsked. Tillsätt socker, lite i taget, och apelsinskal. Rör tills smeten är ljusgul. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och rör om. 
Rulla degen till valnötsstora bollar, lägg på bakpappersklädda plåtar. Tryck till varje med en fuktad gaffel. Grädda i 7-8 minuter. Låt kallna på galler.
Smält chokladen och doppa ena sidan av kakan. Lägg på papper och ställ dem svalt tills de svalnat.
~
(Jag ringlade över chokladen ist för att doppa dem och det gick lika bra, det)

Lätt & gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar